ТЕКУЩА ПОЗИЦИЯ

Позиция: 4

ОТ ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ

Позиция:

БАКБ

История

Днес БАКБ бива определяна като иновативна, динамична, таргетирана, подкрепяща дръзките идеи банка, ориентирана към предлагането на оптимални индивидуални решения за всеки свой отделен клиент. С дейността си БАКБ затвърждава лидерските си позиции в кредитирането на предприемчивия малък и среден бизнес.

Историята, довела до учредяването и последвалото развитие на БАКБ води своето началото от Съединените Американски Щати в края на осемдесетте години на миналия век.

ИДЕЯТА
1989 година

Съобразно стратегическото решение на правителството на САЩ за подпомагане на демократичния преход в страните от т. нар. Източен блок, с оглед превръщането им в надежден партньор на Евроатлантическата общност и Западните демокрации, е приет Закон за подпомагане на демокрацията в страните от Източна Европа.

НАЧАЛОТО
1991 година, Чикаго, щата Илиноис

По силата на Закона за подпомагане на демокрацията в страните от Източна Европа, Конгресът на САЩ основава частна корпорация под името Българо-американски инвестиционен фонд. Правителството на САЩ осигурява на корпорацията капитал в размер на 57 млн. долара. Управлението на БАИФ се поверява на Съвет на Директорите, назначен с личен указ от Президента на САЩ. Мисията на БАИФ е активно участие в развитието и разширяването на българската икономика чрез печелившо инвестиране и реинвестиране в иновативни пазарни проекти в частния сектор в страната.

УЧРЕДЯВАНЕТО
1996 година, София, България

В София се учредява Българо-американската кредитна банка, собственост на БАИФ. БАКБ има издаден от БНБ пълен лиценз за банкова дейност. Мисията на БАКБ кореспондира с тази на БАИФ и насочва фокуса си към дългосрочното кредитиране на малки и средни фирми от частния сектор в икономиката.

РАЗВИТИЕТО

За да удовлетвори в най-пълна степен изискванията на българския пазар, БАКБ полага целенасочени усилия в изграждането на квалифициран, динамичен и иновативен екип от кредитни специалисти, които посрещат и решават  специфичните въпроси на клиентите, и продължават да усъвършенстват методите си на работа, в съответствие с промените и развитието на икономическата действителност в страната.

Като резултат от инвестираните усилия БАКБ утвърждава динамичната си и новаторска визия като става първата банка в България предложила мрежа от „мобилни кредитни консултанти“; първата банка предлагаща „хотелски кредити“; първата в България издадена емисия ипотечни облигации. Съгласно официални данни на БНБ през последните години БАКБ неизменно намира мястото си сред лидерите по възвращаемост както на активите така и на собствения капитал, сред всички търговски банки в страната.

ЛИДЕРЪТ

Положените през годините усилия в областта на обслужването, кредитирането и цялостната иновативна политика на банката не останават незабелязани и като резултат от тях БАКБ получава редица заслужени награди и номинации:

> Най-ефективна банка за годината (в-к Пари) – 2001, 2002, 2003, 2006
> Банкер на годината (в-к Банкер) – г-н Франк Бауер, Изпълнителен Директор на БАКБ – 2001
> Златен портфейл (Дарик радио) – 2001
> Най-добра банка в България по ROA (Finance Central Europe) – 2003,2004,2005,2007
> Най-добра банка в България по ROE (Finance Central Europe) – 2005,2006,2007
> First Prize for Best Managed Company in Bulgaria (Euromoney CEE) – 2006
> Most Convincing and Coherent Strategy in CEE, 3 place (Euromoney CEE) – 2006
> Best in Banking and Finance in CEE, 3 place (Euromoney CEE) – 2006
> Most Transperent Accounts in CEE, 2 place (Euromoney CEE) – 2006
> Най-добра печатна реклама (Българска Асоциация по Маркетинг) – 2006 (номинация)
> Мениджър за един ден (Junior Achievement) – сертификат за дългогодишно ползотворно участие
> 6-то място в класацията „Най-големите компании на борсата” (в-к Дневник) - 2007

НОВИНИ

БАКБ пуска депозит с до 12% годишна лихва

  Българо-американската кредитна банка (БАКБ) пу­ска шестмесечен депо­зит със стъпаловидно на­растване на лихвата. За първите два месеца е 6%, в евро - 5.5, а в долари - 4%. През втория двумесечен период лихвите нара­стват с 3% за ...


БАКБ спонсорира театрален салон

БАКБ връчи наградите ИКАР 2009 за главна мъжка роля и режисура на тазгодишната церемония ИКАР 2009. За четвърта поредна година БАКБ е основен спонсор на проекта Софийски театрален салон. Наградите ИКАР 2009 бяха връчени на церемония в ...


БАКБ дава до 7% лихва по депозит

 Българо-американската кредитна банка (БАКБ) започва активно да предлага депозити при стандартни условия над средните за пазара, съобщиха от трезора. Клиентите на банката могат да спестяват в левове, евро или долари. Периодите на ...


1  2 NextLast

КОМЕНТАРИ

ДОБАВИ КОМЕНТАР

* Име:
* Фамилия:
* E-mail: