ТЕКУЩА ПОЗИЦИЯ

Позиция: 17

ОТ ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ

Позиция:

Пиреос Банк

Банка Пиреос България е универсална банка, специализирана в корпоративно банкиране, банкиране на дребно, финансови услуги за малки и средни предприятия, капиталови пазари, инвестиционно банкиране и лизинг. Банката има дъщерни компании и в други финансови сектори, сред които брокерство на недвижими имоти, проектно финансиране, асет мениджмънт и частно банкиране.

ИСТОРИЯ

Банка Пиреос стъпва на българския пазар през 1993 г. и за своето 15 годишно присъствие в страната печели репутация на динамична, иновативна, гъвкава и стабилна финансова институция с дългогодишен международен опит, експертно ноу-хау и широка гама от висококачествени продукти и услуги.

В началото на 2005 г., в изпълнение на стратегията си за разрастване в Югоизточна Европа и Източно средиземноморските пазари, финансова група Пиреос подписва договор за закупуването на Евробанк, като юридическото сливане между двете банкови институции приключва през март 2006 г. Обединявайки опитът на финансова група Пиреос и предприемчивостта на Евробанк, Банка Пиреос България се превърна в една от десетте най-влиятелни и динамично развиващи се банки в страната.

В момента Банка Пиреос България разполага с клонова мрежа от 80 клона и притежава активи за над 1.8 милиард евро.

През декември 2006 г. Банка Пиреос България подписа споразумение за стратегическо партньорство с ING Bank България в областта на финансовите, застрахователни и пенсионни услуги за физически лица, като през 2007 година приключва и прехвърлянето на ритейл портфейла на ING Bank България към Банка Пиреос България.

ДЪЩЕРНИ ФИРМИ

Булфина обслужва интересите на Банка Пиреос в областта на недвижимите имоти.
През март 2005 г. започват дейността си Пиреос Лизинг България и Пиреос Авто-лизинг България. Към края на 2007 г. дружествата са финансирали сделки на стойност 104 млн. евро.
През юни 2006 г. е основано и дружеството Пиреос Застрахователен Брокер - "Piraeus Insurance Brokerage". През 2007г. се подписа договор за изкупуването на лизинговото дружество Dirent, сега преименувано на Пиреос Бест Лизинг (Piraeus Best Leasing).

НАГРАДИ

Награда "Финансов продукт на годината" за 2005, 2006 и 2007г от Международното финансово изложениe "Банки, Инвестиции, Пари" в категориите потребителско кредитиране, депозитни продукти и влогонабиране и картови продукти и услуги.

Първа награда в категория "Най-добра печатна реклама" от Годишните награди на Българската асоциация по маркетинг за 2005 г.

Престижното отличие на вестник "Банкер" "Банкер на годината 2006", присъдено на г-н Атанасиос Куцопулос, главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България за "успешната интеграция на Банка Пиреос с Евробанк и разширяването на пазарните позиции на банката".

Награда от Национален конкурс "Бранд Мениджър на годината" на Българската асоциация по маркетинг за най-успешно представен международен бранд на българския пазар за 2006 г.

НОВИНИ

"Пиреос България" с промоционални лихви по депозити

  Банка "Пиреос България" обнови гамата си от депозитни продукти, предлагайки на пазара промоционалния срочен депозит "Пиреос аванс" с авансово изплащане на лихвата, така че клиентите могат да разполагат с парите от лихвата си ...


„Банка Пиреос България" запазва стабилността си

„Банка Пиреос България" завърши 2008 г. с положителен финансов резултат в размер на 33 млн) евро. Печалбата на кредитната институция преди данъчното облагане е със 7.28% по-висока, отколкото през предишната година. За дванадесет месеца ...


"Банка Пиреос" организира коледен трамвай!

До 4 януари 2009-а, само срещу левче, колкото е цената на билетчето за градския транспорт в столицата, софиянци могат да си направят малък подарък, като се повозят на реставриран ретротрамвай. В навечерието на празниците "Банка Периос ...


1  2  3  4  5 NextLast

КОМЕНТАРИ

posted from: Ники Иванов

Банката е страхотна , клоновата им мрежа се разшири значително което е ок, взеха до колкото знам ретайла преди време на ИНГ Банк с което клиентите им се увеличиха. Аз съм ЗА банката, но явно страницата не е посещавана от доволни клиенти на банката, които са доста . :)


posted from: Иван Петров

Не разбирам защо е на дъното, при положение, че продуктите са първо качестов! Най-добрите депозити и ипотечни кредити!


posted from: Георги Апостолов

Пиреос е страхотна банка. Те са единствените, които разполагат с денонощен информационен център! можете да се обадите по всяко време на денонощието и там ще ви разкажат за всички продукти, ще ви направят справка за сметката,кредита или за каквото имате при тях, ще ви предложат най-новите продукти... аз лично им звънях на 01.01 сутринта, осъзнах че съм си загубил картата :)


ДОБАВИ КОМЕНТАР

* Име:
* Фамилия:
* E-mail: