ТЕКУЩА ПОЗИЦИЯ

Позиция: 23

ОТ ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ

Позиция:

Пощенска банка

Юробанк И Еф Джи България" АД се създаде с обединението на Българска пощенска банка и ДЗИ Банк през ноември 2007 г.

Българска пощенска банка АД  е основана на 2 април 1991г. От тогава банката значително се разрасна. Благодарение на разумната си политика, Пощенска банка беше една от малкото банки в България, които не само оцеляха през банковата криза 1996-1997, но дори и в тези тежки за банковата сфера моменти, продължи да се развива и расте.

Пощенска банка е приватизирана на 9 ноември 1998 от ACBH, собственост на гръцката Eurobank EFG, която придоби 78.23% от капитала на банката. Днес Юробанк И Еф ДЖи Груп притежава 99.65% от капитала на банката.

С вече 15 годишна успешна банкова история, днес Пощенска банка е една от водещите универсални банки в България. Към 30 юни 2006 г. активите ни възлизат на 2.2 млрд.лева и продължават да нарастват стабилно, а акционерният ни капитал достигна 208 млн. лева. Имаме отлично управляван кредитен портфейл, който гарантира стабилността ни. Нашата клонова мрежа е една от най-добре развитите в България – с повече от 260 клонове и офиси в страната и представителства в над 2000 пощенски станции, ние практически сме навсякъде, точно до вас! Сред нашите клиенти са част от най-големите, стабилни и уважавани компании, извършващи дейност в България, както и хиляди физически лица и малки фирми. Пощенска банка откри и реновира над 40 офиси през 2005, като планира да запази същата тенденция и през 2006 г. Само през изминалата година Банката инвестира над 40 млн. лева в инфраструктура, информационни технологии и персонал.

Пощенска банка има дългосрочен кредитен рейтинг А- от международната рейтингова агенция "Фич Рейтингс" и F2 по краткосрочните й задължения. Високата оценка по кредитните показатели на нашата финансова институция е доказателство за отличното финансово представяне на Пощенска банка и за стабилната позиция на нашият мажоритарен акционер Eurobank EFG в международен мащаб.

Пощенска банка е носител на няколко престижни награди, измежду които "Банка на клиента" на вестник Пари, голямата награда за "Иновативност и качество на продуктите" на изложение Банки, инвестиции, пари за 2005 г. и за "Най-добър продукт за 2005" за депозит "Активни пари" и кредитните карти American Express. 

Успоредно с това, нашата банка беше сред първите четири финансови институции, отличени със сертификат от Българския донорски форум за „Най-голям корпоративен дарител във финансовия сектор”. Наградата бе присъдена за успешната ни програма за социална отговорност в областта на образованието, културата, изкуството и спорта в България.

В края на 2006 г. Eurobank EFG Group придоби контрола върху българската ДЗИ Банк. Сделката е в резултат от финализирането на придобиването на 74.26% от акциите на банката на Софийската фондова борса в следствие на споразумението от 29 септември 2006 г. с акционерите на ДЗИ Банк за придобиване на тяхното участие в банката. В резултат на допълнителни сделки с международни институционални инвеститори на Софийската фондова борса, в края на декември 2006 г. Eurobank EFG Group придоби контрола върху 90% от ДЗИ Банк.

Целта на Eurobank EFG е да създаде водеща банкова институция с мрежа от 280 клона, над 3000 служители в страната, с близо 10% общ пазарен дял.

НОВИНИ

Пощенска банка застрахова кредитите срещу безработица

Пощенска банка стартира нова услуга, която защитава кредитополучателите й при безработица или здравословни проблеми. Програмата "Защита на плащанията" дава възможност на клиентите на финансовата институция да застраховат вноските ...


Пощенска банка инвестира над 275 хил.лв. в отличници

Главният изпълнителен директор на Пощенска банка Антъни Хасиотис и заместник-министърът на образованието и науката Ваня Добрева обявиха началото на новото издание на програмата за подпомагане на средното образование „Силен ...


Пощенска банка инвестира над 275 хил.лв. в отличници

Главният изпълнителен директор на Пощенска банка Антъни Хасиотис и заместник-министърът на образованието и науката Ваня Добрева обявиха началото на новото издание на програмата за подпомагане на средното образование „Силен ...


1  2  3  4  5 NextLast

КОМЕНТАРИ

posted from: Иво Драганов

аз пък съм довелен и разплащателни сметки имам при тях и депозит всичко си е ок, дори и чек съм осребрявал през тях и доста бързо се справиха. Във всяка такава институция има и гнили круши :)


posted from: Димитър Иванов

и аз не съм доволен от обслужването им...


posted from: Plamena Nikolova

ОТНОШЕНИЕТО И КОМПЕТЕНТНОСТТА НА БАНКОВИТЕ СЛУЖИТЕЛИ В ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ СА ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА! ЛИПСАТА НА ДОБРИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ МЕЖДУ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ДАДЕН КЛОН (Т.НАР. "ВЪТРЕШНИ КЛИЕНТИ" НА БАНКАТА) ДАВА ОТРАЖЕНИЕ (В НЕГАТИВНА ПОСОКА) ВЪРХУ ТЕХНИТЕ НАСТОЯЩИ И ПОТЕНЦИАЛНИ КЛИЕНТИ!


posted from: Rangel Ivanov

Пълни измамници. Теглих ипотечен кредит през месец Юни тази година и от тогава до ден днешен вдигат лихвата по взетия кредит. Вярно, че международната конюнктура го налага, но това е пълна манипулация с кретитоискателите. Съвета ми е не вземайте кредит от тази банка!


ДОБАВИ КОМЕНТАР

* Име:
* Фамилия:
* E-mail: