ТЕКУЩА ПОЗИЦИЯ

Позиция: 17

ОТ ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ

Позиция:

Банка ДСК

Над половинвековната история на Банка ДСК ЕАД датира от 1951 г., когато е създадена като Държавна спестовна каса и единствената влогонабирателна и кредитна институция за населението. През януари 1999 г. е преобразувана в еднолично акционерно дружество (ЕАД) с държавно имущество и оттогава носи името „Банка ДСК”.

 

Още по-динамично развитие Банка ДСК отбелязва от октомври 2003 г. насам, когато след успешна приватизационна процедура неин едноличен собственик стана унгарската Банка ОТП. Тя е не само най-голямата банка в Унгария, но и една от най-големите, солидни и динамично развиващи се финансови групировки в цяла Централна и Източна Европа.

 

Банка ДСК излезе от януари 2005 г. на водеща позиция сред всички банки в България по размера на своите активи – 13,5% от активите на цялата ни банкова система. Банка ДСК е неоспорим лидер в банкирането на дребно, тя е кредитор „номер едно” в България с над 40% дял при кредитирането на дребно. Почти се удвоиха в сравнение с края на 2003 г. и кредитите за предприятия в нашия портфейл.

 

Балансовото число на Банка ДСК върви ускорено по възходяща линия, а печалбата й е наистина рекордна  - над 16 процента от общия финансов резултат на банковата система в България.

 

Банка ДСК  е „номер едно” и на пазара на депозитите с над ¼ пазарен дял общо от влоговете на населението и почти половината от спестяванията в левове. Тя разполага и с най-голямата клонова мрежа, покриваща цялата страна.

 

Успешният ни досега отговор на предизвикателството да бъдем „първи сред равни” в изключително динамичния банков сектор на България получава и заслужено признание у нас и в чужбина. Банка ДСК бе обявена за „Банка на годината” (награда на в.”Пари”), най-добрата банка на клиента и лидер по доверие за 2004 г. На два пъти тя е отличавана с наградата «Банка на годината за България» от сп.The Banker към групата на Financial Times. За „Най-добрата банка в България” също за втори път ни обяви през 2005 г. и друго престижно издание сп. Global Finance.  Moody’s повиши рейтинга на Банка ДСК по депозитите в чуждестранна валута до Ba1/NP с положителна перспектива.

 

Към Банковата група ДСК спадат и дъщерните предприятия: ДСК Управление на активи, общозастрахователната компания ДСК Гаранция, ДСК Лизинг, ДСК Турз, пенсионно-осигурителната компания ДСК Родина.  

НОВИНИ

Банка ДСК е най-добра според сп. Finance Central

  Списание Finance Central Europe обяви Банка ДСК за най-добра банка в България за 2009 г. за четвърти пореден път, съобщиха от банката. Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова е обявена за „Банкер на годината в България ...


Банка ДСК предлага промоционални лихви по срочни депозити

От 30 май т.г. Банка ДСК започва нова промоционална кампания по срочни депозити в лева, евро и щатски долари за физически лица и фирмени клиенти.  Тя ще продължи до 30 юни 2009 г. включително. Кампанията обхваща всички новооткрити през ...


Банка ДСК предлага нов срочен влог

Банка ДСК предлага нов срочен влог „ДСК Палитра", съобщиха от банката. Срокът му е шестмесечен, като лихвените периоди са шест - всеки с трайност 1 месец и съответна лихва. За левовите депозити лихвата започва от 5.75% и стига до 11.3% на ...


1  2  3  4  5 NextLast

КОМЕНТАРИ

posted from: Кирил Маринов Маринов

Искам, да изразя възмущение от обслужването и условията на Банка ДСК преди години имах неблагоразумието да изтегля кредит от въпросната банка - 1. От 2006 г. до днес ми промениха лихвата над 10 пъти, без нито веднъж да ме уведомят поне устно! 2.Последното увеличение от м.02.2010 г. ми дойде като гръм от ясно небе - когато се обадих да питам защо ми отговориха, че съм нарушил условията на договора като съм си деактивирал услугата смс за постъпления по сметка! 3.Погасителен план за новите условия никога не съм получавал, когато последния път вдигнах скандал ми изкараха един хипотетичен погасителен план, който няма нищо общо с моя кредит защото било много сложно заради промените от 2006 до сега да ми изкарат актуален такъв! 4.Служителите в банката с малки изключения са все едно хванати от улицата както се казва особено в клона в гр- Провадия от който теглих кредита! 5. Нямам търпения да погася остатъка и да я заобикалям тази "банка"


posted from: Виктор Георгиев

В интернет банкирането има повече информация отколкото в хартиеното извлечение, така че на драго сърце бих се отказал от хартиените писма, но не ми се разкарва до банката само за това. Още повече че сега ще може и да се внася в брой от техните банкомати и в извънработно време, което бе единствената причина поради която от време на време ми се налагаше да ползвам салоните. все пак сме заети хора и можем да се оправяме сами с елементарните операции в интернет банкирането. браво за това.


posted from: ivo iliev

перфектно банкиране през ДСК директ -това е нещото което ме впе4атли


posted from: Ники Инванов

до Radul Ivanov абе батка тя банката не ти е виновна просто в момента паричните пазари подобно на капиталовите и те търпят стагнация а лихвите по кредитите са свързани с тях , не се притеснявай всички банки го правят или ще го направят всеки сам си преценява от къде да има кредит. Просто това независи от банката пряко се едно да си купиш яйца по левче и да ги продаваш по 0,90 стотинки . Всички ще ги вдигнат за наше голямо съжеление


posted from: Radul Ivanov

Класирането на Банка ДСК на предни позиции е доста странно, като се има предвид че беше в опашката предните месеци. Ето че сюрпризира и клиентите си "приятно": 08/10/2008 - Банка ДСК вдигна лихвите по ипотечните кредити в лева с 1,5 п.п. до 8,79% Настоящият месец октомври започна с нови повишения на лихвените нива по кредитите, предлагани от големи банки в страната. Банка ДСК например е вдигнала лихвите по жилищните ипотечни кредити в лева от 7,29% на 8,79%, или с 1,5 процентни пункта, от 6 октомври 2008 г., заяви  Васил Кендов от Драфтис кредитни консултанти. Лихвите по жилищните ипотечни кредити в евро са увеличени от 7,29% на 7,79%, или с 0,5 п. п. Така лихвите в лева и евро вече не са еднакви. От 1 октомври ТБ Уникредит Булбанк АД е увеличила лихвите по потребителските кредити с 0,5 п. п., уточняват от Драфтис, като очакват в следващите седмици още една голяма банка да промени лихвите си. „Банка ДСК няма ликвидни проблеми и нямаме намерение да променяме кредитната си политика. Естествено, в настоящите условия на глобалния кредитен пазар, цената на паричния ресурс се вдига и това по обясними причини може донякъде да ограничи кредитирането. От наша страна обаче няма поводи за притеснение“. Това коментира  Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК. Та, продължавайте да гласувате за нея...


1  2  3 NextLast

ДОБАВИ КОМЕНТАР

* Име:
* Фамилия:
* E-mail: