БенчМарк предлагат BenchMark MetaTrader от тази седмица

Дата: 12.11.2008 г.


От тази седмица инвестиционен посредник БенчМарк Финанс АД стартира новата си услуга – търговия на световните финансови пазари чрез платформата BenchMark MetaTrader, съобщиха от компанията.

Чрез платформата може да се търгува с валутни двойки, злато, сребро, петрол, както и договори за разлика върху акции и индекси.

BenchMark MetaTrader се предлага в партньорство с ODL Securities – брокер на валути, ценни книжа, борсови стоки и деривати, базиран в Лондон. Компанията е създадена през 1994 година във Великобритания и разполага с офиси в САЩ, Япония, Канада и Монако. ODL Securities е сред най-големите MetaTrader брокери в света с месечен оборот на валутните пазари над 150 млрд. долара.

"Нашата основна цел е да предложим разнообразие от инструменти, конкурентни условия и изключително ниво на обслужване на търгуващите с MetaTrader," заяви Деница Христова - управляващ директор на БенчМарк Финанс.

Платформата разполага с голям брой технически индикатори и собствен език за създаване на автоматизирани системи за търговия - т. нар. експертни системи.

BenchMark MetaTrader е втората платформа за търговия на международните финансови пазари, която БенчМарк Финанс предлага.